Tirsdag 25.6.2019 - Uke 26
logo   128 000 besøkende i 2018

Samarbeidspartnere

Bjørn Jamtveit og Lena Tallaksen fikk utmerkelsen «Årets foreleser ved Institutt for geofag» ved Universitetet i Oslo.


530x416 jamtveitProfessor Bjørn Jamtveit mottok prisen av Geofaglig Fagutvalg representert ved Sofia Fredriksson (venstre) og Julie Linnéa Sehestad Gresseth. Foto: GKT/UiO

Professor Bjørn Jamtveit og professor Lena M. Tallaksen delte prisen «Årets foreleser ved Institutt for geofag» ved Universitetet i Oslo.

Prisen ble delt ut av Geofaglig Utvalg, som har som formål å ivareta og fremme interesser for studentene ved instituttet.

Begrunnelsen for tildeling Bjørn Jamtveit:

"Bjørn Jamtveit er veldig pedagogisk dyktig, og evner å forklare et utfordrende fag som metamorf petrologi på en forståelig måte. Dette gjør han både ved sin faglige dyktighet, entusiasme og generell sjarm.

Han tar seg god tid til studentene, og legger seg på et nivå som tilsvarer det studentene er på, for å så heve studentene til nivået de bør ligge faglig.

Han tok seg også god tid til studentene som møtte opp på kontoret med spørsmål før eksamen, til tross for den store arbeidsmengden han har. Han kom i tillegg på eksamensdagen for å svare på det som var uklart.

Han brenner for faget sitt som smitter over på alle som hører på. Spesielt god er han i felt til å skape interesse. Her ble avstanden mellom studenter og foreleser enda kortere og senket terskelen for å stille spørsmål, der han både relaterte seg til studentene på et faglig og personlig plan.

Alt i alt gjorde han et krevende fag morsomt og overkommelig."

530x392 tallaksenProfessor Lena Tallaksen mottok prisen av Geofaglig Utvalg. Foto: GKT/UiO

Begrunnelse for tildeling Lena Tallaksen:

"Lena har evne til å forklare kompliserte ligninger og krevende fysiske begrep på en oversiktlig og pedagogisk måte.

Hun har en god struktur på undervisningen sin, med tydelig framdriftsplan og god kommunikasjon med studentene. Hun hjelper elever strekke seg lengre i faget. Hun stiller tydelige krav, og er flink til å motivere sine studenter, samt å skape faglig nysgjerrighet.

Lena har også alltid tid til en prat om fag, arbeidsliv eller eksamensbekymringer. Hun tar studenters bekymringer på alvor og gir alltid god råd.

Lena Tallaksen er en fantastisk foreleser som har evne til å gjøre en undervisningssituasjon til en spennende samtale mellom underviser og studenter."

Prisen ble i fjor delt ut til Elisabeth Alve og Henrik Friis.

Les mer på nettsidene til Institutt for geofag

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

phd110711s


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: