Tirsdag 25.6.2019 - Uke 26
logo   128 000 besøkende i 2018

Samarbeidspartnere

UiO-forskerne Grace Shephard og Anja Røyne ble tildelt den nyopprettede Else-Ragnhild Neumann Award for Women in Geosciences.


530x363 prisFra venstre: Anja Røyne, Else-Ragnhild Neumann og Grace Shephard. Foto: Johannes Jacob / CEED / UiO

Grace Elisabeth Shephard og Anja Røyne ble begge tildelt prisen Else-Ragnhild Neumann Award for Women in Geosciences den 7. desember ved Det Norske Videnskaps-Akademi i Oslo.

Prisen, som består av et diplom og 50 000 kroner, går til kvinner som har gitt et betydelig bidrag til forskning innen geofag i en stipendiat- eller postdoktorstilling.

Prisen er opprettet til ære for Norges første kvinnelige professor i geologi, og Neumann, som nylig fylte 80 år, var selv med under prisutdelingen.

Shepard er forsker ved Senter for Jordens utvikling og dynamikk (CEED) og juryen konkluderte med at hun alltid har original, nøyaktig og robust kvantitativ forskning til forståelsen av manteldynamikk. Analysene gir fundamentale bidrag til hvordan grunne overflateprosesser er forbundet med forholdene i dypet av mantelen.

Røyne er forsker ved Fysisk institutt og juryen begrunnet valget med at Røyne fortjener anerkjennelse for sine undersøkelser av porøse materialer med fluider og krystallvekst. Dette gir veldig interessante bidrag til nano- og mikroskala prosesser, som er et område som er lite utforsket.

Prisen anerkjenner professor Else-Ragnhild Neumanns vitenskapelige bidrag. I 1981 ble hun den første kvinnelige professoren i geovitenskap i Norge.

Neumann har hatt sitt virke ved Universitetet i Oslo og publiserer om vulkanisme og koblinger til mantelprosesser. Hun har studert Oslo-regionen, Kanariøyene og andre vulkanske øyer, vulkanske bergarter  i Sibir (Siberian Traps) og andre områder som har opplevd betydelig magmatisme.

Les hele saken på UiO-nettavisen Titan
Mer om Else-Ragnhild Neumann

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

phd110711s


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: