Tirsdag 25.6.2019 - Uke 26
logo   128 000 besøkende i 2018

Samarbeidspartnere

Istid på utstilling, dalsystemer i Barentshavet, intervju med Morten Smelror, storflom bak Edvard Grieg-feltet og inspirasjonen til "Skjelvet". Her er de fem mest leste sakene i august.


530x331 KartPOPULÆR: ICEMAP-nettsiden har et interaktivt kart som lar oss følge isdekkets utbredelse, havnivå, og temperatur gjennom 30 000 år. Kartografi/illustrasjon: ICEMAP

Her er de fem mest leste sakene i august:

1. Istid på utstilling

Ansatte ved forskningssenteret CAGE har tatt initiativ til å formidle forskningen sin til et bredere publikum gjennom en interaktiv utstilling og nettside.

2. Store dalsystemer i Barentshavet

Forskere ved NGU og CAGE har for første gang dokumentert utbredte nettverk av tunneldaler i Barentshavet. De ble formet av smeltevann under isdekket under den siste istiden.

3. Alltid i steinalderen

Tidligere leder i NGU Morten Smelror framholder mer kartlegging til lands og til vanns, forskning og økt internasjonalt engasjement som merkesaker. Som engasjert formidler har han satt det grønne skiftet på dagsordenen og understreket betydningen av mineralleting – og utvinning.

530x375 smelror ute2Etter 12 år som administrerende direktør skal Morten Smelror bli forsker på heltid ved NGU. Foto: Ronny Setså

4. Storflom skapte Edvard Grieg-feltet

200 millioner år gamle flommer skapte en vifteform av grovt materiale som i dag utgjør et godt oljereservoar; Edvard Grieg-feltet.

5. Inspirerte til katastrofefilm

En kronikk ført i pennen av NORSARs jordskjelvekspert Conrad Lindholm var opphavet til den kommende katastrofefilmen Skjelvet.

530x318 SkjelvetIllustrasjon: Fantefilm

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

phd110711s


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: