Fredag 24.5.2019 - Uke 21
logo   128 000 besøkende i 2018

Samarbeidspartnere

Eksepsjonell arktisk forskning, verdens energiutsikter, tokt til Antarktis, seismiske data fra ingenstedsland og unike innsjøer på Svalbard. Her er de fem mest leste sakene i desember.


530x392 AndreassenPOPULÆR SAK: Senter for arktisk gasshydrat, miljø og klima (CAGE), her ved senterets nye leder professor Karin Andreassen, får svært god omtale i Forskningsrådets midtveisevaluering. Foto: Ronny Setså

Her er de fem mest leste sakene i desember:

1. Eksepsjonell forskning!

Det arktiske forskningssenteret CAGE har til de grader vist at de duger og får finansiell støtte fra Forskningsrådet i fem nye år.

2. World Energy Outlook 2017

Det internasjonale energibyrået har utgitt sin analyse av verdens energisituasjon. Svein Eggen trekker frem to aspekter som er relevante for Norge.

3. Verdens største frosne vannreservoar

Et storstilt internasjonalt forskningstokt har som mål å studere historien til innlandsisen i Antarktis. Fra Tromsø deltar én norsk geolog.

4. Nye data fra "the middle of nowhere"

NORSAR skal måle jordskjelv på Bouvetøya i Sør-Atlanteren, verdens mest avsidesliggende ubebodde øy.

5. Undersøker unike innsjøer

Forskere ved Universitetet i Bergen har samlet sedimentprøver fra innsjøer nord på Svalbard. Sedimentene utgjør et viktig arkiv for å forstå klimaet i regionen de siste 10 000 år.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

phd101211s


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: