Fredag 24.5.2019 - Uke 21
logo   128 000 besøkende i 2018

Samarbeidspartnere

Postdoktor Mohamed Ezat ved CAGE får gjennom The Newton International Fellowship finansiering for å forske på klimaendringer i Polhavet.


530x320 EzatMohamed Ezat er tildelt det prestisjefylte stipendet Newton International Fellowship. Foto: Evelyn Pecori

Mohamed Ezat, postdoktor ved Senter for arktisk gasshydrat, miljø og klima (CAGE) tildeles 100 000 britiske pund som er øremerket forskning ved University of Cambridge.

Midlene finansieres av stipendordningen The Newton International Fellowships som gir de beste talentene innen ulike fagområder muligheten til å videreføre forskningen sin ved institusjoner i Storbritannia.

- Jeg vil bruke stipendet for å få en bedre forståelse av sensitiviteten og effekten av klimaendringer i Polhavet. Jeg vil se på hvordan ulike komponenter i klimasystemet virket sammen under perioder som var henholdsvis varmere og kaldere enn i dag, sier Ezat i en sak på CAGEs nettsider.

Ezat vil få tilgang til de beste labfasilitetene som finnes for å hente ut informasjon fra skallene til foraminiferer.

Foraminiferer er amøbelignende, encellede dyr som er omgitt av et gjennomhullet skall av kalk eller sammenkittede sandkorn. Skallene kan hope seg opp i store mengder og danne mektige kalkavleiringer (Norsk geologisk ordbok).

Skallene kan blant annet gi informasjon om tidligere tiders havtemperatur og kjemiske forhold.

Ezat forteller at han gjennom sine prosjekter fortsatt vil ha en tett forbindelse med CAGE. Postdoktoren er også foreleser ved Beni-Suef University i Egypt.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

phd101211s


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: