Fredag 24.5.2019 - Uke 21
logo   128 000 besøkende i 2018

Samarbeidspartnere

Den nye kartattraksjonen ved Naturhistorisk museum er et godt initiativ for å vekke interessen for geologi blant de unge.


530x353 GeorommetTre inn i Oslofeltet! Geo-rommet ved Naturhistorisk museum er viet til Oslofeltets geologi gjennom et heldekkende kart og mange steinprøver. Foto: Ronny Setså

Denne våren åpnet en ny utstilling ved Naturhistorisk museum (NHM) på Tøyen i Oslo. Det såkalte Geo-rommet i Colletts hus (Zoologisk museum) er fullt og helt viet til Oslofeltet ved at hele gulvet på om lag 100 kvadratmeter er dekket av et geologisk kart.

Kartet er fargekodet etter internasjonale konvensjoner, og langs veggen finner de besøkende de tilhørende bergartene og mineralene, 43 totalt.

Oslofeltet er betegnelsen på en gammel innsunken del av jordskorpen som strekker seg fra Langesund i sør til Brumunddal i nord. Feltet er rikt på geologiske attraksjoner som forkastninger, fossilrike sedimentære bergarter og vulkanske strukturer som kalderaer, kontaktomdannede bergarter og mineralforekomster.

Det er professor og førstelektor Anne Birkeland ved NHM som har tatt initiativ til utstillingen, som er spesielt tilrettelagt for skolebesøk. Hun mener det er viktig å gjøre læring til noe gøy, samtidig som en kan være aktiv i læringsprosessen.

Konseptet kan være med på å vekke interessen både blant unge skolelever og nysgjerrige voksne for faget og for lokalgeologien i Oslo og omegn.

Mange av de besøkende vil kanskje først forsøke å lete opp hjemstedet sitt eller skolen sin, for deretter å finne ut av hvilken berggrunn som er der, hvor gammel den er, og hvordan den har blitt til.

Konseptet er spennende og utvilsomt engasjerende. Dette er undervisning og formidling gjort riktig!

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

phd101211s


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: