Torsdag 18.7.2019 - Uke 29
logo   128 000 besøkende i 2018

Samarbeidspartnere

Henrik Svensen, forsker ved Institutt for geofag og CEED ved UiO, er tildelt Forskningsrådets formidlingspris på 500 000 kroner.


530x353 prisFoto: Yngve Vogt / Apollon

Henrik Svensen mottok prisen under et arrangement på Litteraturhuset i Oslo onsdag med tema «Hvordan formidle forskning til allmennheten, uten å miste faglig tyngde?». Arrangementet ble avholdt i samarbeid med Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF).

Prisen tildeles forskere som har utmerket seg ved å formidle «levende og nyskapende» av høy kvalitet fra sitt fagfelt, og er på kr. 500 000.

Svensen er forsker ved Senter for Jordens utvikling og dynamikk (CEED) ved Universitetet i Oslo, men er også kjent som skribent, forfatter og kåsør.

Han har formidlet geologi til allmennheten i en årrekke gjennom utallige foredrag og opptredener i radio og på fjernsyn. Svensen har videre gitt ut bøkene Enden er nær (2006) og Bergtatt (2011), samt vært redaktør av boka Isfritt (2014). Han har fast spalte i Morgenbladet.

Prisvinneren er også ildsjelen bak UiO-kurset Formidling og vitenskapsjournalistikk.

I 2015 ble Svensen tildelt Norsk Geologisk Forenings Toffenprisen.

Prisen ble delt ut av avdelingsdirektør Thomas Evensen i Norges forskningsråd.

Juryens begrunnelse:

Henrik Svensen, som forsker innen feltet vulkanisme og fortidens kriser, er en av Norges fremste formidlere av egen forskning, men også en tydelig formidler av geologisk forskning generelt.

Det ligger stor faglig kunnskap og samfunnsengasjement bak Henrik Svensens formidlingsaktivitet, og med sin evne til å popularisere og benytte seg av ulike medier og formidlingsformer, er Svensen et godt eksempel for andre.

Juryen legger videre vekt på Svensens langsiktige arbeid for å fremme formidling som aktivitet og fag på Universitetet i Oslo langt ut over eget fag. Det har vært lagt ned et betydelig arbeid fra prisvinneren for å fremme faglig utvikling blant studenter og forskere, og han har vært en sterk og tydelig mentor for unge studenter som ønsker å formidle forskning til samfunnet.

Det fremholdes også at Svensen har bidratt til utviklingen av forskningsformidling i Norge ved å fremme viktige debatter om utviklingstrekk innen feltet.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

phd110712s


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: