Fredag 18.1.2019 - Uke 03
logo   128 000 besøkende i 2018

Samarbeidspartnere

Førstelektor i geologi Erland Lebesbye ble tildelt studentenes undervisningspris ved Universitetet i Tromsø.


530x359 lebesbyeMads Andre Hansen overrakte Erland Lebesbye en sjekk på kr. 20 000 som en del av studentenes undervisningspris.Foto: Kai Mortensen

Erland Lebesbye, førstelektor ved Institutt for geovitenskap (IG) ved UiT – Norges arktiske universitet ble tildelt Undervisningsprisen ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi 2017.

Prisen skal stimulere til økt fokus på undervisning og læring og hedre fagansatte som har utmerket seg med fremragende undervisning.

Lebesbye ble nominert for tre av kursene han holder ved IG. Foruten heder og ære, ble prisvinneren også overrakt en sjekk på kr. 20 000.

Studentenes begrunnelse:

«Vinneren beskrives som en underviser av sjeldent kaliber. Forelesningene er ryddige og forståelige, og det er tydelig at han kan faget sitt. Det brukes mange praktiske eksempler for å fremheve relevansen til pensum, og det motiverer.

Mye formidles med god gammeldags tavleundervisning, som gir en god dynamikk med studentene. Han leser rommet veldig godt, og ser om det han formidler blir oppfattet eller ikke.

Det foreleses med et stort engasjement, men samtidig en ro og en tålmodighet som gjør det enkelt å henge med og få utbytte av forelesningene.

I tillegg til undervisning av høy kvalitet, trekkes også vinnerens personlige kvaliteter frem. Først og fremst beskrives han som et medmenneske; som ekstraordinær utenfor klasserommet. Han tar seg tid til studentene langt utover det som kreves av han, og er genuint opptatt av at studentene skal oppleve mestring.

Han er alltid tilgjengelig for spørsmål, være seg i emner han selv underviser eller i andre fag. Han stiller rett og slett opp. Dette er kvaliteter som er med på å skape et godt læringsmiljø.»

Les hele saken på IGs nettsider

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

phd012611s


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: