Mandag 24.9.2018 - Uke 39
logo   150 000 besøkende i 2017

Samarbeidspartnere

Behov for oljestudenter, olje på Svalbard, prisutdeling, gåten om basement og magmatisme i Karibien. Dette var de fem mest leste sakene i måneden som gikk.


530x404 Tjåland- Vi trenger en jevn tilgang på petroleumsgeologer, sa Egil Tjåland under et foredrag på Vinterkonferansen i Oslo. Foto: Ronny Setså

Her er de fem mest leste sakene i januar:

1. Norge trenger oljestudenter

Det grønne skiftet og fallende oljepriser til tross, landet vårt vil fortsatt trenge en jevn tilgang på petroleumsgeologer, hevder instituttleder.

2. Svalbards olje under lupen

Nye undersøkelser bekrefter at olje har migrert på Svalbard og trolig har sitt opphav i de kjente kildebergartene Botneheia- og Agardhfjelletformasjonene.

3. Toffenprisen til Kikki Kleiven

Kikki Kleiven ble tildelt Toffenprisen på NGFs Vinterkonferanse.

4. Gåten om basement

Med nye og bedre seismiske data er det håp om at geologene kan komme litt nærmere en bedre forståelse av hva som skjuler seg under den sedimentære lagpakken.

5. Magmatisme i Karibien

En vulkanbue er en rekke vulkanske øyer eller fjell dannet av platetektonikk der en havbunnsplate forsvinner under en annen jordskorpeplate og danner magma.


Populært profilintervju

Men den aller mest leste saken så langt i år er et profilintervju vi publiserte for ett år siden med professor Ole Humlum.

I januar måned ble denne saken lest mer enn 9 000 ganger:

Fortsatt skeptisk til klimateorien

Med bred bakgrunn fra klimatologisk forskning stiller professor Ole Humlum seg fortsatt avvisende til at det er menneskenes utslipp av klimagasser som har gitt – og vil gi – et varmere klima.

530x357 Ole HumlumFoto: Halfdan Carstens

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

phd091710s


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: