Søndag 24.6.2018 - Uke 25

logo

Samarbeidspartnere

Konsekvenser av landhevingen, et tapt landområde i Nordsjøen, en 56 millioner år gammel varmeperiode, mikrometeoritter i Oslo og byggmestere som skal tilbake på skolebenken. Her er de fem mest leste sakene i desember.


530x421 KartPOPULÆR SAK: Norske forskere har undersøkt det "tapte landet" Agderia som i dag ligger under havets bunn i Nordsjøen. Illustrasjon: Hammer et al., 2016

Her er de fem mest leste sakene i desember:

1. Hvordan vil gjenstående landheving påvirke landskapet?

Stavanger slukes i havet og Trondheimsfjorden blir en innsjø. Nye beregninger av havnivåendringer og landheving viser store endringer i Skandinavias landskap over de neste tusener år.

2. Slukt av havet

Mot slutten av siste istid fantes det sør for fastlandet et mektig og frodig landområde kalt Nordsjølandet. Nå har norske forskere undersøkt den norske delen av dette området og gitt det navnet Agderia.

3. Gåten er fortsatt ikke løst

En ny studie gir støtte til hypotesen om at enorme utslipp av metan knyttet til vulkansk aktivitet kan ha påvirket tidligere tiders temperaturutvikling.

4. Kosmisk støv på norske hustak

Meteorittjeger Jon Larsen har for første gang klart å påvise mikrometeoritter i urbane områder. Flere hundre ble funnet på hustak i Oslo.

5. Geologi for byggenæringen

Institutt for geovitenskap ved UiT skal tilby kurs for byggmestere og -ledere i Troms. Målet er økt geofaglig kompetanse i byggenæringen.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

25phd081108s


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: